MČR dospělých

6.6.2022

MČR dospělých – Praha O2 Universum

Praha – 20.-22.5.2022

Každoroční vyvrcholení sezóny dospělých badmintonistů, tedy Mistrovství ČR jednotlivců pro rok 2022, mělo letos dostaveníčko v luxusní pražské hale O2 Universum. Objekt uzpůsobený spíše pro koncerty a výstavy se tedy převlékl do badmintonových barev a šou mohla začít.

Náš klub reprezentovali opět kluci Peťa Beran s Jindrou Kukačem. Oba se mohli zúčastnit dvou disciplín. Petr smíšená čtyřhra a debl, Jindra k deblu přidal soutěž singlistů.

Smíšená čtyřhra – MIX

První, jako vždy, odstartoval turnaj mixů. Petr do něj šel se zkušenou proseckou kamarádkou Michaelou Zelinkovou. Náramně se jim vydařil start a proti dvojici Helar/Srncová nenašli větší odpor a uhráli první kolo 2x 21:12. Extraligoví Hubáček s Fuchsovou ale už byla dvojice nad jejich síly. Královéhradecké dvojici podlehli ve dvou setech 15:21 a 17:21. Petr s Míšou tedy obsadili konečné dělené 9/16 místo.

Dvouhra – SINGL

Jindra svou cestu turnajem začal v soutěži singlistů. Zdálo se, že do prvního kola měl celkem přijatelný los, ale jak jsme se již několikrát přesvědčili, papírové předpoklady mnohdy klamou. Toto byl ten případ. Než se Jindra stačil rozehřát do zápasové provozní teploty, první set prohrál 17:21. Naštěstí se z úvodní porážky rychle oklepal a v druhém setu vrátil soupeři porážku 21:15. Třetí set už byl výhradně v Jindrově režii. Kladenský odchovanec Michal Morávek se nestačil divit, když mu na kurtě přistávala jedna Jindrova smeč za druhou. Ve třetím setu Jindra soupeře totálně rozstřílel v poměru 21:3 a proklouzl tak do druhého kola MČR. Tam už ale narazil, když nestačil na přerovského juniora Dominika Kopřivu. Ten s Jindrou neměl slitování a vyřadil ho v poměru 21:7 a 21:8. Tenhle zápas si Jindra hodně vyčítal.

Čtyřhra – DEBL

Turnaj deblů bývá pro naše kluky parádní disciplínou. Vždyť jen v ojedinělých případech se stává, že by své zápasy v lize prohrávali. A v tomto duchu i do turnaje vkročili. Kluci působili jako nasazená dvojice číslo ¾, měli tedy v prvním kole volno. Nastupovali až do kola druhého. To se může někdy zdát jako výhoda, na druhou stranu soupeři bývají již rozehraní a mohou nasazenou dvojici překvapit zejména pohybem. To se možná stalo i tady, když v prvním setu naši prohráli 18:21. Pak ale zapnuli na vyšší výkonnostní stupeň a druhý set byl jejich v poměru 21:8. Tam byla znát velká dominance. Třetí set byl vyrovnanější ale naši postoupili dál po výsledku 21:19.

Ve třetím kole na kluky čekala prosecká dvojice Palán/Šulc. Našim dobře známá z ligového klání. Ještě se snad nestalo, že by naši proti těmto soupeřům prohráli. Většinou jde o vyrovnané zápasy, ale Petr s Jindrou pokaždé zvítězili. Každá šňůra jednou končí. Bohužel skončila tady. Naši se snažili, co mohli, ale Jindrovi prostě ten den „nešly“ nohy. První set prohra 18:21, druhý 19:21. Opět vyrovnaný a těsný průběh zápasu, tentokrát však s horším koncem. Dělené 5/8 místo je sice z MČR hezlé, kluci si však věřili na medaili. Tak snad to klapne v příštím roce, kdy se MČR hraje v Českých Budějovicích!

Přijďte, opět bude na co se koukat. Turnaj začíná v pátek 3.2.2023 ve Sportovní hale Stromovka.