Pepa Fošum 2x vítězně na GPC

19.1.2022

České Budějovice, 8.1.2022

V lednu nového roku pokračuje další seriál turnajů jednotlivců všech kategorií. Tentokrát se podíváme na počínání našich badmintonistů do 17ti let v jihočeské metropoli v rámci turnaje GPC.

Do Českých Budějovic se z křemežského klubu vypravili hájit naše barvy trojice hráčů, jmenovitě Pepa Fošum, Honza Sixl a Marek Pavliš.

MIX – smíšené čtyřhry

Všichni tři naši kluci naskočili do turnaje mixů s partnerkami jiných klubů. Pepa hrál se Sarah Grednerovou z Orlové, Honza s Terezou Pavlykovou z Č.Krumlova a Marek a Nikolou Hrabcovou z pražského Proseku. Nejvyšší ambice z křemežských hráčů měl, dle papírových předpokladů, Pepa se Sarah. V turnaji působili jako nasazená dvojice číslo 2, a to je obrovská výhoda oproti nenasazeným dvojicím. Mohou totiž v prvním kole hrát proti, opět papírově, slabším soupeřům. A to se potvrdilo, když bez většího zaváhání došli až do finále. Tam narazili na domácího A.Chládka s partnerkou L.Tomkovou. Ti byli v turnaji nasazenými jedničkami. A bylo to znát. V prvním setu naši těsně prohráli 19:21. Druhý set byl zrcadlem toho prvního, akorát s opačným výsledkem 21:19 a srovnáno na 1:1. Rozhodoval tedy set třetí. Tam Pepa se Sarah dominovali, soupeřům nedovolili prakticky nic a zvítězili 21:9! První zlatá medaile pro Pepu.

DEBL – čtyřhra kluci

Do turnaje deblů bylo přihlášeno sedm dvojic. Pepa spojil síly s budějovickým A.Chládkem a figurovali jako nasazení číslo 1. Druhá dvojice byla ryze křemežská – Honza Sixl s Markem Pavlišem. Pepa měl v prvním kole volný los (výhoda nasazených dvojic), zato Honza s Markem museli o postup do druhého kola pořádně makat. Čekali je místní badmintonisté Klíma/Pícha. A byl to zápas dlouhý. V prvním setu naši hledali vzájemnou souhru a nedokázali si vyhovět. A prohráli celkem jednoznačně 9:21. Do druhého setu naši kluci vstoupili úplně jinak a podařilo se jim skóre pomalu přetáčet na svu stranu a vyhráli 21:19. Třetí rozhodující set byl nejnapínavější. Oba páry se tahaly o každý míček, bylo to velmi těsné, a závěr, zejména pro kardiaky, dosti nebezpečný. Naši zvítězili ve třetím setu 23:21 a postoupili do dalšího kola. Zde však na ně čekala odpočinutá nasazená dvojice číslo 1 – Pepa s Alexandrem. Ti s Markem a Honzou neměli slitování a poslali je z turnaje domů po dvou setech 21:8 a 21:9. Ve finále Pepu se Sašou čekala nasazená dvojice číslo 2 – Klíma (ČB)/Strejček (SK Hamr). Pepa se Sašou dřeli co mohli, ale závěr prvního setu vyzněl pro soupeře v nastavení 23:25. Druhý set byl také těsný, ale zde stačilo základních 21 bodů. Prohra i v druhém setu (18:21) znamená pro Pepu druhou medaili – stříbro!

SIGL – dvouhra kluci

Do turnaje singlistů bylo přihlášeno 19 hráčů. Z našich kluků měl nejtěžší los Honza. Budějovickému Chládkovi přeci jen vzdorovat nedokázal a s turnajem se rozloučil už v prvním kole. Papírově lepší pozici měl v tomto případě Marek. Ten, jako nasazený číslo 3/4, mohl mít v prvním kole přeci jen o něco přijatelnějšího soupeře. Ale papírové předpoklady někdy klamou. Za soupeře mu byl krumlovský D.Pražák. Kluci vydrželi na kurtu tři sety. Ten třetí vyzněl ale lépe pro krumlovského hráče 15:21 a Marek stejně jako Honza na turnaji skončil v prvním kole. Za oba křemežské hráče se pak pomstil Pepa Fošum. V semifinále poslal ve třech setech do sprch Honzova přemožitele A. Chládka, a ve finále, celkem v pohodě, ve dvou setech pardubického hráče Kryštofa Klímu po setech 21:16 a 21:12. A třetí medaile pro Pepu v turnajové sobotě, tentokrát zlatá!

Super Pepovo počin na GPC. Dík patří i Honzovi s Markem, kteří na turnaji nechali hodně sil a vezou si domů spoustu nových zkušeností.