Jindra stříbrný na VC města Plzně!

14.12.2021

Velká cena města Plzně – GPA dospělých

Plzeň – parádní úspěch má na své raketě křemežský hráč Jindra Kukač. Jako jediný z klubu TJ Sokol Křemže zavítal o tomto víkendu do Západočeské metropole, kde se hrál další z turnajů dospělých úrovně GPA – Velká cena města Plzně.

Jako první disciplínu absolvoval Jindra smíšenou čtyřhru po boku talentované Lucie Krejčové z týmu BK Králův Dvůr. Los k nim nebyl úplně nejpřívětivější, ale s tím nic neuděláte. Celkem v pohodě prošli přes první kolo, ale v druhém na ně čekala nasazená dvojice číslo jedna z Pardubic, a to byl úkol nesmírně složitý. Tato dvojice následně došla až do semifinále celého turnaje mixů. V turnaji smíšených dvojic tedy konec mezi 16tkou nejlepších.

Jindrovo parádní disciplína, tedy mužská dvouhra či singl, měla ale teprve přijít. Los opět nepříjemný. V prvním zápase Jindra narazil na nasazenou singlovou dvojku celého turnaje O. Klimeše ze Slovanu Vesec. Oba kluci se velmi dobře znají z první národní ligy. Pro Jindru tedy velká výzva. První set v koncovce Jindra ztratil 19:21. Do druhého nastoupil úplně jiný Jindra a přejel svého soupeře 21:6. Vesecký hráč se do rozhodující sady zkoncentroval, přidal na pohybu, ale Jindra držel své tempo a více svému soupeři nedovolil a třetí set vyhrál 21:14. Velmi cenná výhra nad kvalitním soupeřem. Druhé kole a v něm pražský hráč T.Patera. Zde již Jindra moc šancí soupeři nedal ani v jednom setu a v pohodě postoupil dál po výsledku 21:9 a 21:15. A Jindrovo výzva číslo tři se jmenovala J.Louda. Domácí hráč, hrající první ligu za BA Plzeň. Velmi těžký kalibr. Jindra však k zápasu přistoupil velmi koncentrovaně, vedl se soupeřem vyrovnaný badminton a první set vyhrál v koncovce 21:19. Druhý ovládl stejným výsledkem soupeř a začínalo se nanovo. Rozhodl třetí set a opět velmi těsně 21:18 pro Jindru. Další cenný skalp zkušeného ligového hráče a postup do semifinále turnaje. Zde na Jindru vyšel další domácí hráč J.Viktora, který Jindru dokázal v nedávném ligovém zápolení porazit poměrně hladkým způsobem. Ne však v tomto turnaji. Jindra svedl opět velmi těsný zápas, kde rozhodovaly opět koncovky obou setů. Ty dokázal Jindra převrátit na svou stranu a po výsledku 24:22 a 21:19 postoupil do finále turnaje.

Ve finále Jindra narazil na turnajovou jedničku Lukáše Holuba z extraligového týmu TJ Montas Hradec Králové. Ten už byl nad jeho síly. Přeci jen už to byl Jindrovo, za dva dny, již sedmý zápas a nutno říct, že žádný z nich nebyl procházka rozkvetlým sadem. Jindra tedy ve finále turnaje již extraligovému hráči vzdorovat nedokázal a odešel poražen 10:21 a 11:21. To je sice škoda, ale pro Jindru obrovská pochvala a gratulace za skvělý turnaj a stříbrnou medaili. Je vidět, že Jindra je nyní ve skvělé formě a my se už těšíme na jeho badminton v posledním kole základní části 1. ligy, které odehrajeme 15.1.2022.

Držte Jindrovi i nám všem palce v dalších turnajích.