Zuzka veze bronz z Akademického mistrovství ČR

18.11.2021

V minulém týdnu se v Plzni konalo Akademické mistrovství ČR. To znamená, že se jedná o turnaj pro studenty vysokých škol. Z našeho klubu vyrazila do západočeské metropole Zuzana Matoušková studující na Jihočeské univerzitě. Přihlásila se do dvouhry a do čtyřhry, kde spojila síly s Kateřinou Mikelovou z Karlovy univerzity.

Ve dvouhře měla Zuzka jako nasazená první kolo volné, ale pak se musela utkat se zkušenou Michaelou Fuchsovou. První set vypadal pro Zuzku poměrně nadějně, ale pár zbytečných chyb zapříčinilo prohru 19:21. Ve druhém setu už více dominovala protihráčka svou klidnou hrou a nedovolila Zuzce uhrát více než 13 bodů.

Ve čtyřhře v prvním kole čekal na Zuzku s Kačkou příjemnější los. Přestože se poměrně dlouho sehrávaly, dokázaly nad Chumchalovou a Stejskalovou zvítězit 21:12, 21:15. Ve druhém kole jasně přehrály domácí Annu Vocelkovou a Vendulu Pazderkovou 21:11,21:13 a postoupily do semifinále. Tam na ně čekaly velmi silné soupeřky – Sabina Milová a Michaela Fuchsová. Holky se jich nezalekly a první set byl spíše v jejich režii. Bohužel až na koncovkou, kterou nezvládly a dvě chyby je stály set, který skončil 20:22. Druhý set si už soupeřky pohlídaly a holky podlehly 12:21. Skončily tak na krásném třetím místě.

Zuzka si celý turnaj moc užila a veze domů krásnou bronzovou medaili.