Letní soustředění mládeže

8.9.2021

Letní soustředění mládeže

Krásná sportovní tradice, která svými kořeny sahá až k samotným počátkům fungování našeho klubu má již několik let své pokračovatele. S obrovskou pílí a zaujetím se do ní pustil odchovanec našeho klubu Honza Bednář ml. Ten spojil síly s další křemežskou hráčkou Zuzkou Matouškovou a vytvořili tak velmi zkušený tandem trenérů, který dokáže kvalitně koučovat jak mladé, tak i zkušenější badmintonisty.

Požádal jsem Honzu o pár slov k hodnocení celého soustředění:

Po roce jsme se zase sešli v malebném prostředí Blanského lesa a okolí k nabrání fyzických sil na novou sezónu 2021/2022. Za organizaci soustředění je potřeba vzpomenout na pana doktora Koudelku, který byl jeden z hlavních iniciátorů znovuobnovení letních soustředění ve Křemži.

Tentokrát se zúčastnili nejen hráči křemežského klubu, ale i z oddílů spřátelených a to MTAC Praha a Sokola Vodňany, účast letos nebyla tak hojná jako v minulých letech, ale to nic nemění na kvalitě a tom, že ve skupině se tréninová zátěž vstřebává lépe. Soustředění bylo zaměřeno na celkový fyzický rozvoj. Všichni absolvovali na čerstvém vzduchu a optimální nadmořské výšce tréninky badmintonové, atletické, gymnastické, cyklistické, vodní, ale třeba i mentální, vrcholem byl výšlap kolmo na nejvyšší horu Blanského lesa Kleť (1084 m.n.m.). Během soustředění nechyběly tradiční kontrolní otázky, oblíbená balonkovaná, večerní program v podobě her a sledování badmintonových večerníčků. Věříme, že soustředění dodalo všem hráčům dostatek potřebných sil do nové sezóny.

Na závěr bych chtěl poděkovat mníšské Tereze Kudrnové a křemežské Zuzce Matouškové za asistenci při vedení tréninků, panu řediteli ZŠ Křemže Jiřímu Thámovi za poskytnutí telocvičny a ubytování, ZD Křemže a domu s pečovatelskou službou za vynikající obědy. Budeme se těšit zase v příštím roce.

My se k Honzovi s poděkováním přidáváme a také se těšíme na další soustředění, které již nyní Honza se svými kamarády připravuje. To proběhne v letních měsících následujícího roku.