Žhavé novinky

31.12.2020

Velké změny pro sport startují právě dnes – návrat ke kořenům.

Vážení přátelé,

dovolte mi, abych touto cestou všechny informoval o převratné novince, která nás – hráče badmintonu a potažmo sportovce jakéhokoliv soutěžního odvětví, čeká v následujících letech.

Jak jistě víte, již staří Řekové pořádali různá soutěžní klání, turnaje a v neposlední řadě stáli u vzniku samotných Olympijských her. Všichni Olympijské hry vnímáme jako něco, co má mezi sportovci neuvěřitelný kredit a nejedna sportovní duše by si přála na Olympiádě alespoň startovat, neřkuli ji vyhrát.

A právě olympijská tradice, duch fair play a neotřelé myšlenky moderních sportovců vnukli několika nadšencům Olympijského výboru novou perspektivu do budoucna, která startuje právě dnes.

Tímto okamžikem se vracíme k samotným kořenům Olympiády a vzdáváme hold minulosti a oslavujeme budoucnost. Od nového roku se soutěžní sport a badminton nevyjímaje totiž hraje bez oblečení. Tak jak tomu skutečně bylo za starých dob. Olympijský svaz si tímto slibuje naprostou transparentnost hráčů, setřou se vizuální rozdíly mezi bohatými a chudšími kluby, povoleny budou pouze boty se světlou podrážkou – kvůli šmouhám na kobercích. Ty se z jejich povrchu totiž hodně špatně čistí.

Nyní oficiální vyjádření vládního zmocněnce pro sport M.Hliničky:

„Eeeeee…no tak určitě….. je to pravda a jsme za toto pravidlo velmi vděčni. Myslím, že se o to lidstvo snažilo několik staletí, ale až naše zarputilost (vstáváme totiž už ve 3:30), přesvědčení a entusiasmus mohli za to, že se vše podařilo a společně s Tomášem (Tomas Bauch, předseda OV, pozn. redakce) a Rendou (René Fasel, prezident mezinárodní hokejové federace, poz. redakce) jsme rozhýbali soukolí a od nového roku se můžeme těšit na úplně nový pohled na sport, a to doslova.

Neříkám, že vše může ze začátku fungovat bez problémů. Mohou se objevit jakési trhlinky na kráse sportu jako takového, ale během krátké doby vydáme oficiální stanovisko, na které sporty se lidé budou moci dívat bez obav, a na které raději ne. Kladným příkladem tohoto může být plavání či gymnastika, opakem pak třeba hod kladivem či vrh koulí, ale to ještě není pevně stanoveno.“

Také jsme se zmocněnce ptali, jestli budou moci na turnajích a soutěžích startovat i ženy, protože jak známo, na starověkých Olympiádách se mohli tužit pouze muži. Jeho odpověď byla jasná a věcná: „No tak my musíme přemýšlet v rámci fair play a nekoukat na to, kdo jaké má pohlaví. Společnost se nyní genderově vyvažuje a nebylo by fér nechat dámy – sportovkyně – oblečené. Takže ano, ženy a dívky startovat mohou také.“

Takže to bylo tedy slovo vládního zmocněnce pro sport a nezbývá, než se s těmito moderními myšlenkami ztotožnit a brát je velmi vážně. Náš klub se rozhodl, že jakmile přestane platit nouzový stav, začínáme s tréninky dospělých hráčů dle nových pravidel a uvidíme, jak se nám v novém roce po sportovní stránce bude dařit.

Do nového roku přejeme všem jen to nejlepší, hodně zdraví, a hlavně nevěřte všemu, co vidíte ve sdělovacích prostředcích napříč mediálním prostorem.