Benátecký pohár

3.9.2020

Po dlouhé turnajové pauze se o minulém víkendu uskutečnilo GPA dospělých v Benátkách nad Jizerou. Na poslední chvíli se přihlásili i dva zástupci křemežského oddílu – Zuzka Matoušková a Petr Beran.

Naši svěřenci byli nominováni rovnou do hlavní soutěže, ale přesto si zahráli už v pátek. Kvůli snížení počtu lidí v hale se totiž odehrála první dvě kola mixů první hrací den. Zuzka s Petrem neměli vůbec lehký los, když v prvním kole potkali českokrumlovský pár Švejda, Černá. Křemežští se ale nezalekli a od začátku bojovali o každý míček. To se jim vyplatilo a první set vyhráli. Ve druhém setu bohužel těsně prohráli 19:21. A třetí set už pro sebe urvat nedokázali. Ale proti reprezentantovi trénujícímu denně a několikanásobné mistryni ČR předvedli naši slušný výkon.

Ve dvouhře měla Zuzka ještě větší smůlu na los. V prvním kole se musela utkat s nadějnou juniorskou reprezentantkou Van Coppenolle Sharleen Tallulah, se kterou minule prohrála v semifinále. Zuzka bojovala ze všech sil, ale na talentovanou mladici nestačila.

V mužské čtyřhře spojil Petr síly s pražským Michalem Hubáčkem. Nasazená dvojice měla celkem přívětivý los. Kluci potvrdili své kvality a bez větších problémů prošli až do finále. Tam ale nestačili na skvěle hrající dvojici Louda, Král a brali tak krásnou stříbrnou medaili.