Křemežský pohár

4.8.2020

V sobotu 25.7. se jako každoročně sešli badmintonisté Sokola Křemže a dalších spřátelených oddílů, aby si zahráli oblíbený turnaj – Křemežský pohár. Letos se bohužel nekonal v rámci Křemežského víkendu, který byl kvůli epidemii zrušen, ale přesto si všichni tento sportovní den velmi užili.

Zvláštností tohoto turnaje je, že si hráči losují své deblové partnery, a tak turnaj nemohl začít ničím jiným než taháním karet. Když se dvojice daly dohromady, šlo se do boje. A to doslova. Všichni po celou dobu turnaje bojovali do posledních sil a nedali nikomu nic zadarmo. A právě bojovnost někdy dokáže předčít i kvalitu soupeře.

První místo obsadil předseda křemežského badmintonu – zkušený Michal Koudelka se snaživou Terezou Kudrnovou z Prahy.

Druhé místo také zůstalo z poloviny doma. Vybojovala ho Zuzana Matoušková s naším kamarádem a skvělým fotografem Martinem Hlavatým.

Na třetím místě skončil favorizovaný Petr Beran s dobře mu sekundující Lucií Koudelkovou.

Bramborovou medaili si do Prahy odvezla Veronika Kyzlíková hrající s křemežským juniorem Josefem Fošumem.

A s pátým místem se musela spokojit bojující křemežská juniorka Klára Pavlišová a nepříliš zkušený, ale snaživý Středočech Libor Sollier.

Turnaj se letos odehrál v malém počtu, ale přesto se vydařil. Doufáme, že příští rok přivítáme více hráčů a snad ho už budeme moci, jako tradičně, zakončit posezením na Křemežském víkendu.

Michal, Terka
Pepa, Verča
Libor, Klárka
Petr, Lucie
Zuzka, Martin