18. České akademické hry – Brno

7.7.2019

Akademické hry

Brno, 24.6.2019

Vysokoškoláci nejsou jen šprti, kteří sedí v knihovnách a hltají odborná skripta. Jsou mezi nimi i sportovci tělem i duší. Jedním z nich je i křemežský hráč Petr Beran. Ten zastupoval svou  univerzitu a zároveň i svůj mateřský klub TJ Sokol Křemže na 18. Akademických hrách, které se uskutečnily koncem června v jihomoravské metropoli.

Petr naskočil do párových disciplín po boku královéhradeckého Lukáše Holuba, respektive Kateřiny Heydrichové z pražského Meteoru.

V soutěži deblistů nenašli v poli startujících konkurenci, celkem s přehledem postoupili do finále a tam v dramatické koncovce jak prvního (21:18), tak i druhého setu (dokonce 23:21) porazili dvojici Vojtěch Šelong/Bedřich Valenta a pověsili si tak na krk zlaté medaile.

Do soutěže smíšené čtyřhry naskočil Petr s Kateřinou podobně jako do soutěže deblů. Opět kosili jednu dvojici za druhou a opět se probojovali do finále. Tam svedli opět, zvláště ve druhém setu, nesmírně vyrovnanou a dramatickou bitvu o každý míč. Ale zde jim štěstí nepřálo a po výsledku 23:25 padli po dvou setech a na krku jim přistála tentokrát medaile stříbrná.

V případě, že byste se chtěli podívat i na výsledky dalších sportů, zde je k dispozici ODKAZ.

Petrovi patří za tyto dvě medaile velká gratulace!!