V Krumlově se naši neztratili

12.10.2017

7.10.2017

GP D U13 – Český Krumlov

Sobotní turnaj byl ve znamení mladších žáků, tedy kategorie do 13 let. Do Českého Krumlova se vypravila početná skupina mladíčků jmenovitě: Alice Hálová, Klára Pavlišová, Stela Reitingerová, Pepa Fošum, Marek Pavliš a Honza Sixl.
Ve smíšených čtyřhrách bylo celkem 16 párů a nejlépe se z našich umístil pár Hálová-Fošum. V prvním kole sehráli napínavý třísetový zápas, který ve třetím setu vyhráli 21:19, ve druhém kole porazili krumlovský pár Pražák-Půlpánová a postoupili do semifinále. Zde už ale bohužel 20171007_104151nestačili na budoucí vítěze – pár Mikešová-Jurný a po výsledku 15:21 a 19:21 berou hezké dělené 3. místo. Další náš pár Pavlišová-Pavliš uspěl v třísetové bitvě prvním kole, ve druhém ale narazili na dvojici Kuzdas-Hulcová, na kterou stejně jako o kolo dříve Reitingerová a Sixl nestačili. Klára s Markem 5-8. místo, Stela s Honzou 9-16.20171007_133026
Ve dvouhrách si vybral nešťastný los Pepa, kdy jako jediný hrál předkolo a bohužel v něm i prohrál. Pepa ale nemusí smutnit, to se za badmintonovou kariéru někdy stalo úplně každému. Honza i Marek v prvním kole uspěli, ale dál už se bohužel nedostali, oba 5-8. místo. Holky nastoupily do dvouher s chutí, Alice jako nasazená. Všechny vyhrály první kolo. Ve druhém kole se v pavouku potkaly Klára s Alicí a po velké třísetové bitvě měla nakonec víc sil Klára a postoupila do semifinále, tam už ale nestačila na Kortusovou z Č. Budějovic, která o kolo dříve vyřadila i Stelu. na ni budou naše děvčat asi těžce vzpomínat. Nevadí, příště jí to jistě vrátí. Nejlépe tedy Klára 3-4. místo, Stela i Alice 5-8. místo.
Ve čtyřhrách prošel Pepa s Markem prvním kolem, ale ve druhém narazili na budoucí vítěze, takže konečné 5-8.místo. Honzovi připadl jako spoluhráč D20171007_105622. Tesař z Č. Krumlova. S tím ale neprošli prvním kolem. Celkově 9-16. místo.
Alice pak spojila síly s Krumlovskou Nepivodovou. Holky se v prvním setu sehrávaly, takže ho prohrály, ve druhém už to bylo ale mnohem lepší, ale bohužel se smůlou prohrály 23:25. Velmi těsné, ale na nesehranou dvojici slušné. Zato Klára se Stelou byly nasazené, prošly prvním kolem, v druhém kole je čekala skreč soupeřek a byly ve finále. Tam statečně bojovaly, ale na vítězství nestačily. I tak hezký výsledek 15:21 a 12:21 a výsledné 2. místo. Škoda, ale alespoň mají holky motivaci do dalších turnajů. Jednou to zlato určitě cinkne!
Ze soboty si kromě Honzy vezou všechny děti nějaké umístění ze stupňů vítězů. A všichni si zaslouží velkou pochvalu za snahu a chuť se na kurtech rvát. Chválu si zaslouží i Honza, na kterém je s každým turnajem vidět zlepšení.
Martina Weberová