Neregistrovaní 2016

7.11.2016

neregistrovani2016Neregistrovaní – Křemže

Ve  čtvrtek 17.listopadu se uskuteční v tělocvičně základní školy v Křemži další ročník turnaje v badmintonu, který je určen hráčům, kteří nemají licenci badmintonového hráče v České republice.

Tento typ turnaje se v Křemži pořádá nepřetržitě již více než třicet let a za dlouhá léta si našel mnoho příznivců. Účastní se ho „hobby  hráči“, hráči, kteří kdysi badminton hrávali, i hráči, kteří si chtějí vyzkoušet jak se vlastně tento ve světě velmi oblíbený sport hraje podle pravidel a na regulérním  kurtu. V Křemži se navíc účastní pravidelně nejen tito zájemci o badminton, ale i řada rodinných příslušníků aktivních členů místního badmintonového oddílu. Často pak dochází k měření sil Křemže proti „zbytku světa“. Proto se pořadatelé těší na hojnou účast domácích borců.

Co je k účasti na turnaji zapotřebí. Chuť do hry je samozřejmostí. Každý ze zúčastněných musí mít sportovní sálovou obuv – neklouže, nedělá čáry na palubovce tělocvičny. Vhodné je i sportovní oblečení, třeba i na převlečení. Vždy se účastníci nejen protáhnou, ale i zapotí. Badminton je přece jen náročný. Vhodná je i vlastní raketa – s vlastním nářadím to jde o trochu líp. Pokud je zapotřebí, pořadatelé jsou ochotni raketu zapůjčit. Míče potřebné ke hře dodají pořadatelé. Výhodné je mít i nějaký doprovod – trenéra, kouče, servis –v Křemži je spousta lidí, kteří badminton hráli a rozumí tajům této hry.

Budou uspořádány turnaje dvouher – mužů a žen – od 15 let. Případnou účast mladších hráčů zváží ředitelství turnaje. Před zahájením losování turnaje se jednotliví hráči rozhodnou podle vlastního zvážení své výkonnosti, zda se zúčastní turnaje těch méně zkušených hráčů ve skupině „B“ – nebo změří síly ve skupině hráčů, kteří mají s badmintonem již nějaké zkušenosti –skupina „A“. Systém turnaje bude určen podle počtu přihlášených tak, aby si všichni zahráli  – zřejmě bude skupinový /podle počtu přihlášených/. Předpokládaný konec turnaje bude kolem 15.00 hodin.

Startovné je 50 Kč za hráče, odměnou pak je nejen dobrý pocit z příjemné fyzické zátěže, ale i drobné věcné ceny pro každého ze zúčastněných.

Zveme tedy křemežské zájemce o badminton – přijďte posílit řady domácích v měření sil se „zbytkem světa“. Zveme i příznivce – přijďte povzbudit své oblíbence, přijďte strávit příjemná sváteční den do tělocvičny v Základní škole Křemže.

V současné době je v oddíle zaregistrována řada mladých hráčů, ať již zkušenějších, nebo úplných začátečníků. Zveme jejich rodiče, sourozence či jiné příznivce. Přijďte si vyzkoušet jak zajímavý je badminton.

 V ročníku 2015 zvítězil výborně hrající Láska z Č.Budějovic. Z místních hráčů se nejvíce dařilo Pavlu Klinkkovi, který je tradičním účastníkem.

Přihlášky lze předem Dr. Koudelkovi, nebo na místě turnaje do 8.45 !!

Zahájení turnaje dne 17.listopadu 2016 je v 9.00.Těšíme se na Vás.